مشاوره شغلی و کارآفرینی

مشاوره شغلی و کارآفرینی

معرفی مرکز مشاوره و کارآفرینی 

در دنیای پیچیده امروز که گزینه ها و عوامل زیادی پیش روی انسان ها قرار دارد، یک انتخاب درست، کاری مشکل است. این انتخاب ها در زمینه های مختلف زندگی می باشند. یکی از آنها انتخاب شغل مناسب است. انتخاب شغل درست به افراد کمک می کند علاوه بر استفاده درست از استعدادها و توانمندی های بالقوه خود، به رضایت و آرامش در زندگی برسند.

مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی شامل مجموعه ای از خدمات و مشاوره هایی است که به افراد و شرکت ها کمک می کند تا در مسیر راه اندازی یک کسب و کار موفق قرار بگیرند. این خدمات شامل مشاوره در زمینه تحلیل بازار، برنامه ریزی استراتژیک، توسعه کسب و کار، بازاریابی، مالی، حقوقی و مدیریت منابع انسانی می باشد. هدف اصلی این خدمات، افزایش شانس موفقیت در راه اندازی و رشد کسب و کار است.

مشاوره شغلی در مراحل مختلف زندگی افراد نقش متفاوتی دارد. در مورد دانش آموزی که هنوز رشته تحصیلی و آینده شغلی خود را انتخاب نکرده، مشاور شغلی به بررسی دقیق ویژگی های شخصیتی، استعداد و توانمندی ها، علایق و شرایط خانوادگی او پرداخته و با توجه به آنها، رشته تحصیلی و به دنبال آن شغل مناسب او را تشخیص و او را در جهت مناسب قرار می دهد.

مشاوره شغلی در مورد فرد شاغلی که به شغل خود علاقه دارد ولی از وضعیت فعلی راضی نیست و یا دانشجویی که به رشته خود علاقه دارد ولی نمی داند برای ورود به شغل چه کار کند، وظایف متفاوتی دارد. مشاور شغلی به او کمک می کند تا از طرفی جنبه های مختلف شغل خود از جمله زمینه های کارآفرینی، رشد شغلی، راه های افزایش درآمد و… و از طرف دیگر توانمندی ها و استعدادهای خود را به خوبی بشناسد. بر اساس این اطلاعات راه های مناسب بهبود وضعیت شغلی و پیشرفت را به او نشان می دهد.

مشاوره شغلی در بحث سازمانی نیز معنا دارد. در سازمان مشاور شغلی به بررسی پست ها و سمت های سازمانی پرداخته و با انجام مصاحبه ها و گرفتن تست های روان شناسی و شخصیت شناسی مناسب از کارکنان، به شناخت کاملی می رسد و بهترین شغل برای هر فرد در آن سازمان را مشخص می کند. این کار مشاوره شغلی علاوه بر افزایش کارآیی و بهره وری کارکنان سازمان، رضایت شغلی آنان را نیز فراهم می کند.

مرکز مشاوره شغلی و کارآفرینی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان با اخذ مجوز از اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و نیز در اختیار داشتن متخصصین و مشاورین متعهد و مجرب با سابقه فعالیت چندین ساله در امر مشاوره شغلی و استعداد سنجی در اصفهان، آماده ارائه خدمات به کارفرمایان، کارجویان ،دانشجویان و سایر عزیزان می باشد.

مشاور به شرکت یا سازمان کمک می‌کنند تا به کشف مشکلات احتمالی در کسب و کار، تحقیق و ارائه راه حل‌های نهایی و موثر که باعث تکمیل پروژه شود پرداخته و یا برای رسیدن به اهداف خود، استراتژی‌های بازاریابی برای محصولات و خدمات، توسعه برند و مارک تجاری، افزایش بازدهی، رشد سودآوری، امور حقوقی و موارد قانونی و … روش‌های بهتری را به کار بگیرد.
یکی دیگر از انواع مشاوره‌های پرکاربرد برای شروع و راه اندازی کسب و کارها از پرورش ایده‌ها تا ادامه و نگهداشت کسب‌ و کار می‌باشد.
موضوعاتی که می‌توانید در مشاوره کارفرمایی مورد بحث قرار دهید:

  • مشاوره راه اندازی کسب و کار (تدوین طرح کسب و کار، طرح تجاری – امکان سنجی)
  • مشاوره توسعه کسب‌ و کار
  • مشاوره مدیریت، آموزش و تامین نیروی انسانی عمومی و متخصص
  • مشاوره بازاریابی و فروش
  • مشاوره جذب سرمایه‌گذار
  • مشاوره حقوقی کسب‌ و‌ کارها
  • مشاوره دیجیتال مارکتینگ
  • مشاوره فناوری اطلاعات
  • مشاوره امور مالی سرمایه‌گذاری
  • مشاوره تجاری در امور صادرات و واردات
  • مشاوره قوانین کار و تامین اجتماعی
  • مشاوره مالی و مالیاتی
 

مشاوره شغلی می‌تواند یک گزینه عالی برای یافتن و انتخاب کار و شغل متناسب، تغییر شغل، یا بررسی هرگونه سوالات در مورد مسیر شغلی شما، حرکت احتمالی شغلی مورد نظر شما و یا چالش‌هایی باشد که در محل کار با آن روبرو هستید.
یک مشاور شغلی در جلسات اولیه را با ارزیابی شما و بررسی شخصیت آغاز کرده تا نقاط قوت، مهارت‌ها، علایق و نوع شخصیت شما را مشخص کند.
مشاور ممکن است با انجام یک یا چند آزمون استعداد سنجی و شخصیت شناسی شغلی، اطلاعاتی را برای تعیین شغلی متناسب با خصوصیات روانی و جسمی، شرایط زندگی، میزان تحصیلات، توانایی، هوش و استعدادهای شما، جمع آوری کند.
موضوعاتی که می‌توانید در مشاوره شغلی مورد بحث قرار دهید:

  • مهارت‌ها یا استعدادهای خاص شما
  • تعهد آموزشی مورد نیاز مشاغل مختلف
  • درآمد بالقوه مشاغل مختلف
  • فرصت‌های تغییر یا پیشرفت در یک حرفه خاص
  • مهارت‌ها و تحصیلات لازم برای شغل مورد نظر
  • رزومه سازی و بهبود رزومه
 

همه ما روزانه ایده‌های مختلفی را در ذهن خود پرورش می‌دهیم که ممکن است حتی به نتایج درستی هم ختم شود؛ اما باید بدانید تا زمانی که نتوانید ثبت ایده خود را انجام دهید، عملا افکار خلاقانه شما هیچ کاربردی نخواهند داشت.
به طور کلی ایده تمامی چیزهایی است که شما درباره کار یا هر چیز دیگر به آن‌ها فکر می‌کنید. همچنین همه فکرهایی که با خلاقیت همراه باشد و بتوانید آن را پیداه سازی کنید، ایده نام برده می‌شوند.
فرقی ندارد ایده شما در چه زمینه‌ای اعم از تجارت و یا کسب و کار با سرمایه کم به کار برده شود؛ چرا که اگر مشکل افراد را حل کند، ارزش پیاده سازی را دارد.
امروزه بسیاری از موارد ممکن در زندگی افراد، بر اساس همین ایده‌های خلاق شکل گرفته است. بنابراین اگر شما هم درباره ایده‌های خود با دیگران صحبت می‌کنید، برای تحقق حق مالکیت، می‌توانید آن ایده را به نام خود ثبت نمایید و از سوء استفاده افراد دیگر جلوگیری کنید.
باور غلط بسیاری از افراد بر این است که ثبت ایده همان ثبت اختراع است؛ در حالی که نباید از تفاوت ثبت ایده و ثبت اختراع غافل شویم. ثبت اختراع برای ساخت وسایل و ابزاری به کار می‌رود که از قبل وجود خارجی نداشته است. بنابراین با ساخت جدید آن و متفاوت بودن محصول نهایی، این اختراع ثبت می‌گردد.
در مقابل ثبت ایده تنها مخصوص به اختراع ابزار جدید نمی‌شود و به طور کلی به خلق ایده‌های نوآورانه و خاص باز می‌گردد. هر ایده ملموس و غیر ملموسی که تا الان کسی آن را ابداع نکرده است، با عنوان ثبت ایده شناخته می‌شود. توجه کنید که در ثبت اختراع، به موارد تکنیکی و فنی هم پرداخته می‌شود؛ در حالی که ثبت ایده نیازی به بررسی‌های فنی ندارد.

برخی از مزایا ثبت ایده به شرح زیر است:

  • اگر شما ایده فکری خاصی را در ذهن خود دارید، تا زمانی که به مرحله ثبت نرسیده باشد، نمی‌توانید روی حق مالکیت خود اظهار نظر کنید. ایده کار آفرینی شما زمانی ارزشمند می‌شود که به صورت قانونی ثبت شده باشد.
  • شما با قانونی کردن ایده خود، دیگر تمامی فعالیت‌های خود را بر اساس قانون پیش می‌برید. بنابراین اگر شخصی قصد سوء استفاده یا کپی برداری از ایده شما را داشته باشد، به راحتی می‌توانید از طریق قانون جلوی آن را بگیرید و از فرد شکایت کنید.
  • از طرفی اگر حتی قصد فروش ایده خود را دارید، تنها با ثبت آن می‌توانید به صورت قانونی برای فروش اقدام کنید یا این که حق امتیاز را به شخص دیگری بسپارید.
  • اگر صاحب شرکت خاصی هستید، با ثبت ایده‌های خلاقانه جدید برای محل کار خود، می‌توانید اعتبار شرکت را به طور قابل توجهی افزایش دهید.
  • در هنگام ثبت طرح صنعتی، موفقیت یا شکست آن طرح مشخص می‌شود؛ از همین رو صاحب طرح به صورت موقتی درباره نتیجه طرح، اطلاعات به دست می‌آورد.
  • ثبت ایده برای افراد حقیقی سبب برخورداری از امتیازاتی مانند گرفتن پروژه به جای خدمت سربازی و استفاده از تسهیلات مختلفی از جمله بنیاد ملی نخبگان می‌شود.​

ایده گاه

کلمه Entrepreneur که در زبان فارسی به کارآفرین ترجمه شده، اصالتاً یک کلمه فرانسوی است به معنای متعهد شدن، که برای توصیف فردی که با امید به سودآوری و از طریق تلاشی متعهدانه، یک کسب‌ وکار را راه‌اندازی و مدیریت می‌کند، به کار می‌رود. با این تعریف از کارآفرین، کارآفرینی مجموعه اقداماتی است که یک کارآفرین به‌عنوان شخصی که همیشه به دنبال ایده‌‌های تازه است، به آن‌ها متوسل می‌شود تا با پذیرفتن ریسک و تردیدهای ذاتی موجود در هر اقدام جدید، از آن ایده‌ها، فرصت‌های تازه خلق کند. فرد کارآفرین به طور معمول در شرایط سخت و حتی با کمترین منابع مالی این مهم را انجام می‌دهد و دست به کارآفرینی می‌زند. کارآفرینی تعقیب فرصت‌هایی است که فراتر از منابع در دسترس هستند و در کارآفرینی بر یافتن فرصت‌های جدید و همچنین تکیه نکردن بر داشته‌ها تاکید شده است و بر اساس آن کارآفرین باید بتواند در هر شرایطی با دریافتن فرصت‌های موجود، به ایجاد ارزش افزوده بپردازد. کارآفرینی در بسیاری از بخش های اقتصادی و اجتماعی اهمیت زیادی پیدا کرده است. یکی از مشکلات موجود، نبود ابزار استاندارد برای سنجش مهارت‌های کارآفرینی است. عوامل زیادی بر کارآفرینی موثر هستند از جمله عوامل موثر بر کارآفرینی عبارتند از عوامل انسانی، فرهنگ کارآفرینی، عوامل انگیزشی، متغیرهای تسریع کننده، فناوری‌های اطلاعات و متغیرهای توانبخش. فرم سنجش کارآفرینی طراحی شده می‌تواند به شناخت میزان مهارت‌های کارآفرینانه در افراد کمک نماید.​